Realisatie Dialoog bereikt hoogste punt

ERMELO - Het bereiken van het hoogste punt is in de bouw altijd een bijzondere mijlpaal. Dat geldt ook voor de nieuwe Dialoog. Helemaal omdat het de laatste weken erg spannend was. De levering van het staal liep door problemen op de bouwmaterialenmarkt niet volgens planning. Maar door de inzet, flexibiliteit en harde werken van alle partijen, kon vandaag toch het hoogste punt gevierd worden.

Wethouder Hans de Haan hees samen met directeur Mark Broere van Interactie, directeur Mathilde Stam van Welzijn Ermelo en met Ben van Heesbeen directeur van Bibliotheek Noordwest Veluwe de vlag in de top. ,,Een feestelijk moment en een compliment voor iedereen die hier zo hard voor heeft gewerkt, sprak de wethouder.” Daarna werd er samen met toekomstige gebruikers en de bouwpartijen nog een ronde over de bouwplaats gemaakt.

Verticaal groen

In april starten de werkzaamheden aan het plein voor het gemeentehuis. Er komt meer ruimte voor vooral fietsers die een bezoek brengen aan het gemeentehuis en de bibliotheek. Het groen wordt verplaatst zodat dit niet verloren gaat en het wordt zelfs uitgebreid. Ook wordt de voorgevel van het gemeentehuis voor een deel voorzien van ‘verticaal groen’ in de kleuren van Ermelo. De nieuwe Dialoog wordt een modern open gebouw. En het bruisende culturele hart van Ermelo. Door de gezamenlijke ingang van Dialoog, gemeentehuis, bibliotheek en Welzijn Ermelo wordt het de plek waar we elkaar kunnen ontmoeten. En waar je mee kunt doen aan allerlei (educatieve) activiteiten op het gebied van onder andere cultuur en welzijn. Maar waar je ook gewoon even naar binnen kunnen lopen voor een praatje en een bakkie. Het is de bedoeling dat het dit najaar geopend zal worden.