Afvalopruimdag georganiseerd door de gemeente Ermelo

ERMELO - Heel veel enthousiaste vrijwilligers kwamen zaterdag samen tijdens de afvalopruimdag. De afgelopen twee jaar kon dit niet doorgaan vanwege corona, maar ditmaal kon het weer! In het hele dorp staken jong en oud de handen uit de mouwen. De gemeente Ermelo organiseert ieder jaar deze dag om aandacht te vragen voor zwerfafval.

Veel vrijwilligers gingen in hun eigen wijk en buurt aan de slag met het opruimen van rondslingerend zwerfafval. Voorzien van hesjes, grijpers en zakken trok iedereen het dorp in en al snel kleurde Ermelo oranje. Iedereen werkte hard en kwam vol verhalen en zakken afval aan het eind van de ochtend terug. Na afloop bedankte demissionair wethouder Leo van der Velden iedereen voor zijn inzet. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om de omgeving schoon te houden. 

,,Het is jammer dat het nodig is, maar het is mooi om mee te werken aan een schoon Ermelo," stelde een deelnemer. ,,Een goede manier om mijn kinderen te laten ervaren dat afval in de bak hoort en niet in de natuur.”