Zoek jij een uitdagende hobby met maatschappelijke waarde?

ERMELO - Brandweerpost Ermelo is op zoek naar nieuwe collega’s. Wie is op zoek naar een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde? Kom kijken tijdens de inloopavond op maandag 2 of 9 mei vanaf 19.30 uur. Tijdens de inloopavonden staan verschillende brandweerlieden klaar om vragen te beantwoorden. Ook kan men alvast aan de slag tijdens een oefening.

Bij een grote brand of ernstig ongeval gaat de brandweer ter plaatse. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Een uitdaging bij de brandweer staat dus naast regulier werk. De brandweer in Ermelo zoekt vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan word je ook van harte uitgenodigd te reageren.

Inzet en kracht

Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. Maar de brandweer biedt meer. Op de eerste plaats wordt er natuurlijk gezorgd voor een goede opleiding. Daarnaast staat er een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De vrijwilligers van brandweer Ermelo combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. 

Brandweerprofessional

Wat heeft een brandweerman/ -vrouw nodig? Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. De postcommandant gaat eventueel graag in gesprek met de werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft.
Is er iemand in je omgeving die ook aan het profiel voldoet, niet in Ermelo woont maar wél werkt, dan is hij of zij ook van harte welkom.

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de inloopavond op maandag 2 of 9 mei vanaf 19.30 uur. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info op www.brandweerermelo.nl.