Verschillende sporten ontdekken en ervaren

ERMELO - Sinds kort is Uniek Sporten Uitleen ook beschikbaar voor inwoners van Ermelo. Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat inwoners met een fysieke beperking in de gemeente Ermelo gratis een half jaar diverse sporthulpmiddelen kunnen proberen.

Om sommige sporten te beoefenen heb je een sporthulpmiddel nodig. Hierbij kun je denken aan een allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en Running Frame. Via Uniek Sporten Uitleen kunnen mensen kosteloos hulpmiddelen lenen. Zo kunnen mensen met een beperking verschillende sporten ontdekken en ervaren. Want het moet voor iedereen mogelijk zijn om plezier te beleven aan sporten.

Passend sport- en beweegaanbod 

Begeleiden inwoners met een beperking naar passend sport- en beweegaanbod in Ermelo. Zij beantwoorden allerlei vragen van inwoners over o.a. de uitleen en sporten met een beperking in Ermelo. Zo brengen de Buurtsportcoaches je bijvoorbeeld in contact met sportclubs in Ermelo die ingericht zijn op inwoners met een fysieke beperking.

Werkwijze

Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een sportrolstoel of handbike uitleen, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies op maat over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Indien nodig wordt het sporthulpmiddel afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien zitten er geen kosten verbonden aan deze dienst! Je kunt meerdere keren een beroep doen op de uitleenservice van Uniek Sporten. De dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport. Wil je meer informatie over Uniek Sporten Uitleen, ga dan naar www.unieksporten.nl/uitleen.

Voor vragen over Uniek Sporten Uitleen in Ermelo kun je terecht bij Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. Wij zijn bereikbaar via 06- 82681803 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.