Burgemeester Burmanje brengt kleurrijke bos bloemen

ERMELO – Vandaag viert Annie van den Brink – Kamphorst haar 103e verjaardag. In De Baanveger kreeg ze vanmorgen bezoek van burgemeester Dorine Burmanje.

Annie van den Brink is niet de oudste Ermelose, maar wel één van de oudste. ,,Gewoon doorgaan met ademen,” zegt ze. Hoewel haar zicht en haar gehoor beperkt zijn, geniet ze nog van veel dingen. ,,Ze leest nog, weliswaar met een loep, maar toch,” verklapt één van de kinderen. Sinds enkele jaren woont ze in zorgcentrum De IJsvogel.

Ouderlijk huis

Terwijl ze in gesprek is met de burgemeester, geniet de familie van gebak en worden er oude foto’s bekeken. Het ouderlijk huis stond aan de Fokko Kortlanglaan. Annie ging in haar kinderjaren naar de Horsterschool. Een aantal jaren geleden bezocht ze nog een reünie van de basisschool. ,,Maar er waren nauwelijks nog leeftijdsgenoten waar ze herinneringen mee kon delen,” aldus één van de zoons. ,,Dat is het nadeel als je zo oud wordt.”

Bloemen

We worden steeds ouder. De groep honderdplussers wordt ook steeds groter. In Nederland zijn er meer dan 2.500 honderdplussers. Ermelo heeft er ook een aantal. ,,Binnenkort mag ik naar de verjaardag van de oudste Ermelose. Zij wordt, als alles goed gaat, 109,” vertelt burgemeester Dorine Burmanje. De burgemeester brengt altijd een mooie bos bloemen. Met Annie van den Brink bespreekt ze de verschillende bloemen. De jarige houdt enorm van Dahlia’s en die zitten er gelukkig ook in.