Burgemeester Burmanje spelt lintjes op 

ERMELO - Vier inwoners van de gemeente Ermelo hebben dinsdagmorgen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen ter ere van Koningsdag. Allemaal werden ze benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Dorine Burmanje mocht, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, vier lintjes opspelden in de theaterzaal van de Dialoog. De onderscheidingen werden uitgereikt aan Dorothea Bleijenberg-Wagenmakers, Hennie Schoemaker-van Bentum, ing. Niko Poolen en Aletta Sierksma-van Dijk. De laatste twee hebben veel uurtjes doorgebracht in Molen De Koe. Niko Poolen was van 2003 tot 2008 voorzitter van de Molenstichting. Hij maakte zich sterk voor de herbouw, onderhield contact met de architecten, vroeg vergunningen aan, wierf fondsen en subsidies zodat de herbouw van Molen de Koe kon worden gerealiseerd. Sierksma is sinds 2014 winkelmedewerker in dit historische monument. Dit werk doet zij overigens ook voor de Kringloopwinkel Ermelo.

Bemoedigend woord

Niko Poolen was van 2003 tot 2021 vrijwilliger bij de Nieuw Apostolische Kerk te Harderwijk. Hij was administrateur, diaken en voorganger (2007-2021). Hij bereidde wekelijks twee diensten voor, stuurde diverse activiteiten aan, verleende pastorale zorg en adviseerde bij bouwprojecten. Hennie Schoemaker brengt veel tijd door als vrijwilliger bij de Stichting De Oase. Voor iedere gast van de inloopwinkel heeft ze een bemoedigend woord en een kopje thee of koffie en een plak ontbijtkoek. Daarnaast was ze onder anderen mantelzorger voor een oudere dame en haar partner. Dorothea Bleijenberg is oprichter van het muziekduo Het Klein Concert. Ze geeft concerten samen met haar zoon en treedt belangeloos op in kerken, zorginstellingen en bij verenigingen. Ook was ze jarenlang vrijwilliger bij het Bezoekerscentrum Geldersch Landschap en Kastelen te Staverden. Bleijenberg bemande de winkel met streekproducten en verzorgde rondleidingen.