Watersport voor de jeugd op de kaart gezet

ERMELO - De Beatrixschool is vorige week winnaar geworden van het eerste schoolwaterpolotoernooi, georganiseerd door Zwemvereniging ZEW. Samen met Sportbedrijf Interactie wilde de zwemvereniging deze watersport op de kaart zetten voor de Ermelose jeugd. Alle kinderen uit de groepen 7 en 8 van de Ermelose basisscholen konden deelnemen aan deze primeur.

De Beatrixschool, de Bernhardschool en een combinatieteam van de Cantharel en de Klokbeker streden om de felbegeerde titel én toernooibokaal. Tegen elke tegenstander werden twee wedstrijden gespeeld van elk vijf minuten, zwaar genoeg voor de onervaren polo’ers. Halverwege werd er een korte pauze gehouden met wat drinken en wat lekkers van het Sportcafé.

Oefenen

Alle teams werden in de gelegenheid gesteld om op voorhand te oefenen tijdens reguliere trainingen. Het team van de Beatrixschool heeft hier twee keer optimaal gebruik van gemaakt. Het oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen want na een hevige strijd met de Bernhardschool kwam de Beatrixschool als terechte winnaar naar voren en ging met de bokaal naar huis. Alle winnende deelnemers gingen ook nog met een eigen waterpolo bal naar huis als aandenken. De overige teams ontvingen als troostprijs ook een bal om in de klas te kunnen plaatsen. 

Meetrainen

De organisatie is enorm tevreden en men is dan ook zeker van plan om er een vervolg aan te geven. Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen om te kijken of het wat voor je is? Kijk op de www.zew-ermelo.nl voor de actuele trainingstijden en stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een keer gratis te komen proeven.