Commissaris van Koning gaat op zoek naar kandidaten

ERMELO - Binnenkort moet de gemeente Ermelo op zoek naar een nieuwe burgemeester. Vlak voor de jaarwisseling in 2020 kwam Dorine Burmanje naar Ermelo als interim-burgemeester. Maar eind dit jaar krijgt de gemeente een nieuwe burgemeester m/v. Daarom zal de gemeenteraad een profielschets maken. Hierin staat wat voor burgemeester de gemeenteraad zoekt. Hiervoor is ook een vertrouwenscommissie samengesteld.

Deze vertrouwenscommissie begeleidt de zoektocht naar de nieuwe burgemeester. De commissie wil graag weten wat voor burgemeester inwoners van Ermelo zoeken. Daarom vragen ze om input. Hiervoor kan men contact opnemen met de fracties. Ook kan men inspreken tijdens de speciale raadsvergadering. Deze raadsvergadering is op woensdag 11 mei, van 19.00 tot 20.30 uur in de Theaterzaal van de Dialoog. Tijdens deze vergadering geven inwoners en fracties input aan de vertrouwenscommissie. Het eerste half uur kunnen inwoners inspreken. Deze spreektijd wordt verdeeld over het aantal insprekers, met een maximum van 3 minuten per spreker. Wie wil inspreken op 11 mei, kan zich uiterlijk voor 11 mei om 9.00 uur aanmelden bij de griffie. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0341) 56 71 04.

De commissaris gaat kandidaten zoeken

De gemeenteraad biedt de profielschets aan aan de commissaris van de Koning John Berends. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering op 16 juni. De commissaris gaat daarna op zoek naar geschikte kandidaten. Kijk voor meer informatie over de burgemeestersbenoeming op www.ermelo.nl/nieuweburgemeester.