Herten & Pauwenroute gepresenteerd op landgoed Staverden

ERMELO - Vanmiddag is de Herten & Pauwenroute feestelijk gepresenteerd op landgoed Staverden. De fietsroute van 50 kilometer werd bij Brewpub de Uddelaer overhandigd aan de wethouders van de gemeente Ermelo en de gemeente Nunspeet, Hans de Haan en Marije Storteboom.

De Herten & Pauwenroute is een initiatief van VVV Ermelo Buitenleven en VVV Nunspeet uit de Kunst en is in het kader van 50 jaar zelfstandig Ermelo en Nunspeet ontwikkeld. Wethouder Hans de Haan benadrukt de verbinding en de samenwerking die er is tussen Ermelo en Nunspeet. Fietsers kunnen de route zowel in Staverden als in Ermelo of Nunspeet starten. ,,Mooi om het jubileum zo met elkaar te vieren," zegt Ronnie Regeling, manager Ermelo Buitenleven. 

Veel belangstelling

Vanmorgen vroeg meldden zich al veel enthousiaste fietsers bij de VVV Ermelo. Zij kregen een jubileumgebakje bij de start. Ook waren er diverse enthousiaste fietsers bij de feestelijke onthulling aanwezig. ,,Over de gehele dag hebben ruim 150 mensen vanaf de verschillende VVV’s de route gefietst welke langs verschillende highlights in beide gemeentes komt," aldus Regeling. Ook na vandaag is de route nog gratis te verkrijgen bij de VVV’s van Ermelo, Elspeet en Nunspeet. De route is uiteraard 50 kilometer lang.