Klokbeker neemt nieuwe trimbaan in gebruik

ERMELO - Vanmorgen mocht groep 8 van de Klokbeker in Ermelo de nieuwe trimbaan in gebruik nemen. Ondernemer Jaap de Vries heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om er een degelijke en uitdagende trimbaan van te maken. ,,Een ontzettend leuke opdracht. Als kind ging ik hier ook graag naar de trimbaan," vertelt De Vries bij de opening.

Wethouder Laurens Klappe gaf het startschot en het goede voorbeeld. ,,Bewegen is natuurlijk altijd goed. Met zo'n trimbaan kun je ook buiten in de openlucht aan de slag," aldus Klappe. Hij hield het kort want de kinderen wilden het liever zelf gaan ontdekken. De trimbaan is een initiatief vanuit het Leefbaarheidsteam en de gemeente Ermelo. Wijkregisseur Pieter Trap heeft hierin het voortouw genomen. ,,Het is een goed middel om mensen bij elkaar te brengen en weer in beweging te laten komen na een periode van Corona. Daarnaast hoort de trimbaan wat mij betreft bij Ermelo." Voor veel mensen was de trimbaan aan de Oude Arnhemsekarweg een begrip. Inmiddels zijn er op die locatie nu tien toestellen aangebracht die uitnodigen om te bewegen. ,,Er staan geen bordjes bij wat je moet doen, dat is aan de creativiteit van de gebruikers zelf," vertelt Jan Bosch van Sportbedrijf Interactie. Hij ging vanmorgen met de leerlingen op pad om de toestellen te ontdekken en hen uit te dagen ze te gebruiken. Voorheen stonden de toestellen allemaal achter elkaar. Er is er nu voor gekozen om ze zo te plaatsen dat er een rondje gelopen kan worden.

Iedereen in beweging

Scholen, bedrijven, sportverenigingen, bootcampgroepen, wandelclubjes, individuele sporters, alle andere inwoners en toeristen kunnen op elk moment van de dag gebruik maken van de trimbaan. Hierdoor heeft Ermelo er weer een passende beweegplek bij voor jong en oud(er). Dit soort initiatieven dragen bij aan een gezondere leefstijl en een Energiek Ermelo. Interactie Sportbedrijf gaat de komende periode diverse groepen, instellingen en sportcentra stimuleren gebruik te maken van de trimbaan. De Buurtsportcoaches maken instructiefilmpjes voor verschillende leeftijden met diverse oefeningen die je op de trimbaan kunt doen. Door middel van een QR-code kun je de filmpjes bekijken en de oefeningen uitvoeren.