'Lang zullen we lezen' op de Margrietschool 

ERMELO - Afgelopen week opende wethouder Hans de Haan de Bibliotheek op School op PCBS Margriet. Steeds meer basisscholen huisvesten een schoolbibliotheek volgens de aanpak van de Bibliotheek op School. Scholen werken samen met de Bibliotheek om middels het lezen van boeken het leesplezier en de leesvaardigheid te bevorderen.

Een jaar lang zijn de bibliotheek en de school bezig geweest met het samenstellen en aanschaffen van de boeken, de meubels en het inrichten van een spiksplinternieuwe bieb. Met de Bibliotheek op School slaan de Margrietschool, Bibliotheek Noordwest Veluwe en de gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid. De bibliotheek wordt gerund door enthousiaste vrijwilligers waar de kinderen een boek kunnen lenen. Bij de vrijwilligers kunnen de leerlingen vragen stellen en worden ze geholpen het juiste boek bij hun interesse en leesniveau te vinden. Doordat de bibliotheek nu ook op school aanwezig is, zijn alle kinderen ook automatisch gratis lid van de bibliotheek in het dorp.

Zonder slingers geen feest

Namens Bibliotheek Noordwest-Veluwe waren Sandra Timmer, Aimee Streefland en Merel Stam aanwezig. Zij gaven ter ere van de opening de school een prachtig cadeau. Samen met de bibliotheek mogen de leerlingen een bekende kinderboekenschrijver uitnodigen om op de Margrietschool te komen vertellen en voorlezen. Onderdeel van de Bibliotheek op School is ook dat er allerlei activiteiten samen met Bibliotheek Noordwest-Veluwe worden georganiseerd. Allemaal om leesmotivatie en digitale geletterdheid te bevorderen. Zonder slingers en traktatie geen feest. Zo werden de mooiste kunstwerken en de leukste feestslingers door de leerlingen gemaakt. Daarnaast trakteerde de oudercommissie op een heerlijke lekkernij. Allemaal met één doel: ‘Lang zullen we lezen!’

Plus leifheit