Gemeenten controleren op permanente bewoning 

ERMELO/ HARDERWIJK – Vanmorgen heeft er een reguliere controle plaatsgevonden op vakantiepark De Konijnenberg. De controle is uitgevoerd door de gemeenten Harderwijk, Ermelo, de Belastingdienst en de politie; zij werden hierbij ondersteund door provincie Gelderland.

Het team controleerde het vakantiepark op onder meer veiligheid en kwaliteit en registreerde de mensen die er verblijven. De integrale controle richtte zich op mogelijke overtreding bestemmingsplan, adresfraude, kwetsbare personen en ondermijning. Harderwijk en Ermelo werkten samen omdat het vakantiepark op het grondgebied van beide gemeenten ligt. Tijdens de controle zijn in totaal 51 personen getroffen die op het park blijken te wonen, maar hier niet stonden ingeschreven. Dit is op locatie alsnog gebeurd. Negen personen werden bij de gemeente Ermelo ingeschreven. De overige 42 personen zijn bij de gemeente Harderwijk ingeschreven. De Belastingdienst sprak met 28 personen over hun betaal- en aangiftegedrag. Zij hebben ook aankondigingen van beslag aangezegd met een totaalbedrag van € 336.000,-.

Processen verbaal

De politie heeft tijdens de actie een groot aantal personen en kentekens gecontroleerd. Hierbij zijn:
• 4 processen verbaal uitgereikt voor het niet dragen van een autogordel.
• 2 processen verbaal uitgereikt voor het rijden zonder verzekering.
• 1 proces verbaal uitgereikt voor niet handsfree bellen.
• 1 proces verbaal uitgereikt voor rijden zonder rijbewijs.
• 2 voertuigen zonder geldig kenteken in beslag genomen.
• 1 gestolen scooter in beslag genomen.
• Voor € 429,- aan openstaande boetes geïnd.
• Voor € 409,- is een vordering door rechtbank opgelegd. Verdachte heeft nu 14 dagen om in beroep te gaan. Hierna is dit besluit onherroepelijk.

Eigenaar van het park

Tijdens de actie is ook met de eigenaar van het park gesproken. Hij heeft aangegeven achter de actie te staan, maar er wel door verrast te zijn. Dit soort controles wordt door de gemeentes altijd zorgvuldig en ruim van tevoren voorbereid. De mate van succes is afhankelijk van het verrassingseffect. Daarom wordt vooraf geen informatie gegeven over hoe vaak , waar en wanneer er gecontroleerd wordt. Hij baalt ervan dat mensen nu zijn ingeschreven, en hoopt dat de gemeenten snel doorpakken in de verdere handhaving. Hij wil het park graag geleidelijk vitaal maken. De controle is onderdeel van het programma Vitale Vakantieparken met als doel veilige en vitale parken waar het prettig recreëren en verblijven is. Dit gebeurt in samenspraak met de terreineigenaar en zo nodig met inwoners en andere partijen. Het is immers van het grootste belang dat er duidelijke en goede afspraken zijn rondom verhuur en gebruik van accommodatie en faciliteiten op vakantie- en recreatieparken. 


dominochallenge plus onderin