Veerdienst zorgt voor belangrijke verbinding

ERMELO - De inwoners van Zeewolde, Ermelo en Harderwijk kunnen ook de komende jaren rekenen op een goede en duurzame overtocht van Zeewolde naar Strand-Horst en omgekeerd. Elk jaar steken ongeveer 220.000 inwoners, vooral scholieren, met het veer over. Ook toeristen maken graag gebruik van het pontje. De drie gemeenten verhogen hun investering de komende jaren met ruim 8000 euro per jaar.

De veerdienst De Flegel vaart al sinds 1993 tussen Zeewolde en Strand-Horst en vormt een belangrijke verbinding tussen Ermelo en Zeewolde. Het is de ideale manier voor fietsers en voetgangers om de oversteek tussen deze twee plaatsen te maken. Wethouder Ronald van Veen heeft duurzaamheid, mobiliteit én recreatie en toerisme zijn portefeuille. Hij is blij met de investering: ,,We willen onze inwoners graag stimuleren om de fiets te pakken en op een duurzame manier naar hun werk of opleiding te gaan. Dat is beter voor de gezondheid én voor het milieu. Het veer zorgt ervoor dat veel fietsers makkelijk de oversteek kunnen maken. Zo dragen we bij aan duurzaam vervoer, en aan de vitaliteit van onze inwoners. En voor de vele toeristen in ons gebied vormt het veer vaak een leuk onderdeel van een fietstocht door onze mooi regio.”

Kosten

Het veer is eigendom van de gemeenten Zeewolde, Ermelo en Harderwijk. De drie gemeenten dragen gezamenlijk de kosten. In 2021 is de motor van de Flegel vervangen zodat het veer ook de komende 10 jaar de vele inwoners, en toeristen, heen en weer kan brengen.