‘Het is een heftig besluit, maar we gaan het niet doen’

ERMELO – De extreme hitte die voor dinsdag is voorspeld, heeft een streep gezet door de tweede Zomeravondbraderie De organisatie vindt het vanwege de hoge temperaturen niet verantwoord om het evenement door te laten gaan. ,,Het is een heftig besluit, maar we gaan het niet doen,” zegt manager Ermelo Buitenleven Ronnie Regeling. ,,We vinden het heel spijtig, maar moeten hierin onze verantwoordelijkheid nemen.” Dinsdag loopt de temperatuur mogelijk op tot 40 graden.

Regeling heeft vanmorgen met alle partijen gesproken en gezamenlijk is besloten dinsdagavond geen evenement te organiseren, ook geen muziekfeest bij de kroegen. ,,Hitte en alcohol is sowieso een slechte combi,” aldus Regeling. Vorige week werd nog gedacht dat het wellicht mee zou vallen. Het is immers geen fysiek inspannende bezigheid. ,,Maar we hebben de verantwoordelijkheid voor onze vrijwilligers, de standhouders en de bezoekers. Als er iets gebeurt, vergeef je jezelf dit nooit,” zegt de organisator. Natuurlijk is het ontzettend jammer. Na twee jaar van afwezigheid van de braderie was er vorige week veel gezelligheid in de winkelstraat. Veel mensen waren blij dat de Zomeravondbraderie er weer was. Daar moet nu op de tweede avond al een streep doorheen.

Besluit

,,Het is op dit moment onverantwoord en je moet nú een besluit nemen.” Regeling gaat vandaag proberen iedereen hierover te informeren. Ondertussen wordt er ook nagedacht of er geschoven kan worden waardoor de laatste braderie een week later (23 augustus) alsnog plaats kan vinden. ,,Maar daar kunnen we vandaag nog geen uitsluitsel over geven,” aldus de manager van Ermelo Buitenleven.