Ook budget bruiloft wordt een bijzondere dag

ERMELO - Trouwen kan veel geld kosten. Als je hier het budget niet voor hebt of het gewoon zonde vindt om hier enorm veel geld aan uit te geven, is het goed om te weten hoe je goedkoper kunt trouwen. Ook als de bruiloft wat minder geld kost kun je tenslotte een fantastische dag beleven. Tips om goedkoper te trouwen? Wij zetten ze hieronder op een rij!

Kies voor een kleine bruiloft

Een van de beste tips om goedkoper te trouwen, is kiezen voor een kleine bruiloft. Bij een kleine bruiloft hoort ook een beperkte gastenlijst, waardoor je minder geld kwijt. Hoe meer mensen je namelijk uitnodigt, hoe meer geld het je kost. Nodig daarom alleen je dierbaren uit en houd het lekker intiem. Een kleine bruiloft kan ook zeer bijzonder zijn!

Trouwen op een doordeweekse dag

Wat je ook zou kunnen doen om minder geld kwijt te zijn aan een bruiloft, is trouwen op een doordeweekse dag. Omdat de vraag in het weekend hoger ligt, stijgt ook de prijs. Op een doordeweekse dag is er minder vraag, waardoor je ook vaak minder geld betaalt. Bovendien heb je bij een doordeweekse dag meer kans op je favoriete trouwleveranciers, want in weekenden zijn deze vaak sneller volgeboekt.

Locaties dichtbij elkaar kiezen

Wat ook een goede tip is om goedkoper te trouwen, is kiezen voor trouwlocaties die dichtbij elkaar in de buurt liggen. Het kiezen van mooie trouwlocaties is een van de belangrijkste onderdelen van de bruiloftsplanning. Door voor locaties te kiezen die dichtbij elkaar liggen, kunnen de gasten snel naar de andere plek reizen. Dit voorkomt dat je weer geld kwijt bent aan vervoer. Wat je ook zou kunnen doen, is om een trouwlocatie te kiezen die zowel geschikt is voor bijvoorbeeld de ceremonie als het feest. Op deze manier houd je dus alles op één plek en hoeft niemand te reizen van locatie naar locatie. Bovendien kan het zo zijn dat je korting krijgt als je voor zowel de ceremonie als het feest gebruikmaakt van één locatie. Als je inspiratie nodig hebt voor een locatie voor jouw bruiloft, zijn deze mooie trouwlocaties een aanrader om te checken.

In de winter trouwen

Waar veel koppels kiezen voor een zomerbruiloft, kun je natuurlijk ook denken aan een winterbruiloft. Als je graag goedkoop wilt trouwen, is dit een goede oplossing. In de winter is het namelijk goedkoper als in de zomer, omdat de vraag in de wintermaanden lager is. Dit kan jou best een hoop geld schelen, waardoor het zeker goed is om te overwegen.

Bespaar op verschillende onderdelen in de planning

Een bruiloft kun je zo duur maken als je zelf wilt. Als je graag goedkoop wilt trouwen, is het slim om te kijken naar hoe je geld kunt besparen. Bij het plannen van een bruiloft komt een hoop kijken. Van het kiezen van een trouwlocatie tot het regelen van de catering en het inhuren van een fotograaf: het hoort er allemaal bij. Om te besparen zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een bruidstaart die bestaat uit minder lagen, zilveren trouwringen in plaats van gouden, eenvoudige trouwkaarten of een standaard menu bij een cateringbedrijf.

Of je nu wilt trouwen in het bos, op het strand, in een stad of op een andere toffe locatie, je maakt een bruiloft zo duur als je zelf wilt. Er zijn namelijk genoeg manieren om goedkoper te trouwen. Met deze tips hierboven kun je daarmee al een eind komen. Goedkoper trouwen betekent niet dat jouw bruiloft minder speciaal wordt. Want ook met een budget bruiloft kun je een bijzondere dag beleven.