Ermeloërs in touw voor kinderen met kanker

ERMELO/ ASSEN - Vorige week trok een team van Ermelose enthousiastelingen weer naar het TT Circuit in Assen om mee te werken aan een dag vol afleiding, georganiseerd door de stichting Against Cancer. Deze organisatie, Against Cancer, geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker. Jaarlijks wordt er een dag georganiseerd waar zieke kinderen en hun broertjes/ zusjes, moeders en vaders, even los kunnen komen van het ziek zijn. En jaarlijks zijn er een aantal Ermeloërs aanwezig om hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Om dit alles voor elkaar te krijgen werd alles dinsdagmiddag en avond opgebouwd. Meer dan tweehonderd kinderen en hun familieleden konden woensdag van alles doen wat normaal niet mogelijk is. Zo konden zij achterop racemotoren meerijden over het circuit of met heuse sportwagens over de baan gaan. Er waren maar liefst 120 coureurs die de kinderen lieten meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks. Ook konden kinderen meevaren in een politieboot. Want natuurlijk waren ook brandweer, politie en marechaussee van de partij. Er traden artiesten op en er waren oldtimer voertuigen. Maar er werd ook goed gezorgd voor de inwendige mens. Het team uit Ermelo was verantwoordelijk voor het bakken van patat en snacks.

De Circuitdag op het TT-circuit van Assen werd in 2005 voor het eerst georganiseerd en bedoeld voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker. ‘Scheuren’ in een Maserati of Ferrari met echte coureurs op het Circuit van Assen. Achterop de motor stappen om het Circuit te verkennen. Over het nabijgelegen militaire terrein crossen in een tankwagen, niks is onmogelijk. En dat alles om de mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. En daar werkten Chris Wagendans, Elwin Bouw, Remco Hop, Martin en Chantal Vis en Emmo Bouw maar wat graag aan mee. ,,Dat kon dankzij Ermelose sponsoren zoals Delta Berging, transportbedrijf van de Brink en Verkeersschool van Buuren en MAN dealer Roordink van de vestiging Zwolle-Barneveld, Jozua Verkoopwagens en aanhangwagens uit Harderwijk,” aldus Emmo Bouw, die al jaren van de partij is. ,,Het was een waardevolle dag. Dat kon je zien aan de blije gezichten en de vele bedankjes.” Hij roept ondernemers op die volgend jaar ook iets voor deze kinderen willen doen, in welke vorm van sponsoring dan ook, zich te melden.