Gemeente in gesprek met boeren over protestvlaggen

ERMELO – De omgekeerde vlaggen, opgehangen aan lantaarnpalen als protest, worden momenteel niet verwijderd in opdracht van de gemeente Ermelo. De Provincie Gelderland is wel gestart met het verwijderen van de omgekeerde vlaggen langs provinciale wegen.

Het college is momenteel in gesprek met de boeren over de omgekeerde vlaggen in de gemeente Ermelo. ,,Enkele dagen geleden voerden we een positief gesprek waarin we de verschillende kanten van de situatie bespraken,” laat een woordvoerder van de gemeente weten. Binnenkort vindt een vervolggesprek plaats. ,,Wij halen daarom op dit moment alleen de vlaggen weg die de (verkeers)veiligheid in gevaar brengen.”

Nieuwe armaturen

Toch zijn er al wel vlaggen verdwenen. De voorlichter van de gemeente laat weten dat het zou kunnen dat deze weggehaald zijn toen armaturen werden vervangen en de vlaggen in de weg zaten bij de werkzaamheden. De provincie heeft besloten de protestvlaggen weg te halen in verband met het najaarsweer. Losrakende vlaggen zouden een gevaar voor de verkeersveiligheid kunnen zijn.