Patrick Reeuwijk opvolger van Germa Greving

ERMELO/ EPE – Patrick Reeuwijk volgt per 1 december museumdirecteur Germa Greving op in Museum Het Pakhuis. Greving is na een directeurschap van 7 jaar bij museum het Pakhuis half augustus begonnen aan een nieuwe uitdaging namelijk directeur van het museum Anno in Zwolle. Reeuwijk is momenteel directeur in het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe.

Reeuwijk heeft zijn sporen verdiend in de erfgoedsector waarin hij al meer dan 25 jaar met veel enthousiasme werkzaam is. ,,Tijdens mijn studie ben ik gestart bij Monumentenzorg in Amsterdam en daarna heb ik bij verschillende erfgoedinstellingen en musea gewerkt” aldus Reeuwijk. Ook werkte hij lange tijd bij Erfgoed Gelderland en heeft een brede kennis en ervaring op het terrein van musea met daarnaast een groot netwerk in deze sector.

Groeien

Zijn kennis en ervaring wil hij graag inzetten om Museum Het Pakhuis verder te laten groeien. Dat Het Pakhuis zich de komende jaren nog meer wil richten op archeologie sluit erg aan bij Reeuwijks zijn persoonlijke belangstelling voor dit onderwerp en hij wil hier graag een sturende rol in vervullen. Reeuwijk heeft heel veel zin in zijn nieuwe functie, maar gaat bij Hagedoorns Plaatse eerst nog een aantal taken afronden. Wel zal hij de komende maanden met regelmaat te vinden zijn in Ermelo om alvast kennis te maken met zijn nieuwe werkkring.