Prijsuitreiking in Huis van Ermelo, het nieuw verbouwde gemeentehuis

ERMELO - Wat is een feest zonder taart? Precies, niet leuk. Daarom heeft de gemeente Ermelo bij haar feest ter gelegenheid van 50 jarig ErmeloZelfstandig een taartenbakwedstrijd uitgeschreven. Tien bakkers maakten de mooiste creaties, waardoor de jury er een hele kluif aan had. Winnaar werd Misha met zijn taart: Gouden Ermelo.

De ingestuurde taarten hadden de mooiste namen, de meesten uiteraard gelieerd aan Ermelo. Zo stond er een Ermelose Heidetaart, De Pauw en 50 colours, maar ook 50-jarig bestaan, Gustavasweetsandcakes, gefelicitaart en Gouden Ermelo. Dat werd dus proeven en ruiken wat de ingrediënten van deze taarten waren. Andere spraken meer voor zich: Appeltaart, Karamelexplosie en Bosaardbei. De jury bestond uit kenners want niemand minder dan bakker John van Dongen, van de gelijknamige bakkerij en Nina Graver, recent finalist voor het Gouden Koksmes en sous-chef bij Sterrenrestaurant Het Roode Koper. Maar ook Sarojini Ramasray, raadslid voor het CDA was jurylid. ,,Wij hebben als CDA Ermelo in 2019 ook een taartenbakwedstrijd georganiseerd – Heel Ermelo Bakt - en daarbij houdt ik gewoon van lekker eten. Dus ook van taart,’’ lacht ze.

Meesterbakker

De juryleden deden geconcentreerd hun werk, ze keken, roken en proefden elke taart diverse malen. Na het optellen van de scores bleek dat Misha met zijn creatie Gouden Ermelode eerste prijs in de wacht had gesleept. Het was niet alleen een heel lekkere taart, maar ook professioneel opgemaakt: een plaatje. Dat kan eigenlijk ook niet anders want Misha, vluchteling in Ermelo, is van huis uit meesterbakker. Helaas mag hij zijn geliefde beroep in Nederland nog niet uitoefenen. Maar, hij is het nog niet verleerd. De tweede prijs ging naar Malina Blokland met haar Gefelicitaart en Ileana Grosu won met haar Gustavasweetsandcakes de derde prijs. Grosu bakt sinds vorig jaar de prachtigste taarten en voor haar bedrijf Gustava’s Sweets&Cakes. Wethouder Ronald van Veen mocht de prijzen uitreiken. ,,Mooi dat de uitreiking plaats vond in het Huis van Ermelo, ons bruisende centrum waar veel voorzieningen zijn ondergebracht. Een prachtige taart met ons mooie Ermelose wapen is door de vakjury uitgekozen als winnende taart!’’