Feestelijk programma met kleurrijke optredens

ERMELO – Na de officiële opening van het Huis van Ermelo op vrijdag 30 september, was er een grote Open Dag met de ‘Spot on Ermelo’. Een divers programma, optredens in het theater en op het podium buiten en een culturele markt op het Raadhuisplein. Zo’n vierduizend mensen kwamen een kijkje nemen.

De open dag stond bol van de festiviteiten in het teken van het nieuwe gebouw, de nieuwe naam, 'Ermelo 50 jaar zelfstandig' en de opening van het cultureel seizoen. ,,Er is heel veel werk verzet,” vertelt wethouder Hugo Weidema. ,,Sommige dingen zijn nog niet helemaal klaar. De lift is er nog niet, maar veel staat! Ik heb mensen, ook in de laatste weken veel werk zien verzetten. In het bijzonder Ed Luigjes, die man heeft ervoor gezorgd dat het zover klaar was dat zoveel mensen een kijkje konden nemen.”

Nieuwe naam

De nieuwe naam van het gebouw, ‘Huis van Ermelo’, werd vrijdag tijdens de feestelijke opening onthuld. Het multifunctionele gebouw doet zijn naam eer aan: het is een plek voor alle inwoners van Ermelo. En veel mensen keken hun ogen uit bij het binnenkomen. De hoogte, het licht, de groene ‘muur’, het gemeentehuis heeft een enorme metamorfose ondergaan. Het gebouw biedt nu ook ruimte aan Meerinzicht, Interactie, Welzijn Ermelo, Politie, Bibliotheek en Streekarchivariaat NW-Veluwe. Op het Raadhuisplein traden orkesten en dansgroepen op. Af en toe moest het programma stilgelegd worden vanwege de regen, maar gelukkig was er ook veel zon. Dat was ook het geval tijdens het optreden van Showband Doe Maar, de kleurrijke muzikanten brachten vooral veel vrolijkheid in het feestelijke programma.