'Intolerantie maakt veel kapot'

ERMELO - Vorige week is de regenboogvlag bij de Zendingskerk opnieuw gestolen. Hiermee is de regenboogvlag voor de derde keer in twee jaar tijd mikpunt van diefstal of vandalisme. De leden van de Zendingskerk zijn zeer teleurgesteld hierover.

Twee jaar geleden is de regenboogvlag bij de Zendingskerk ook gestolen en in juli van dit jaar is de vlag vernield. De teleurstelling hierover gaat verder dan alleen het feit van vernieling of diefstal. Belangrijker is het gevoel dat bij sommigen nog steeds geen ruimte lijkt te zijn voor een veelkleurige en diverse samenleving. ,,Dit laat zien dat intolerantie nog steeds veel kapot maakt,” aldus Dini van Bruxvoort, voorzitter van de kerkenraad.

Even waardevol

De Zendingskerk wil met de regenboogvlag juist laten zien, dat ieder mens in de ogen van God even waardevol is. Zij hoopt daarom iedereen een gastvrije plek te kunnen bieden, ongeacht gender of seksuele gerichtheid, waar je met je geloof, je vragen en je twijfels terecht kunt. Een plek waar we respectvol met elkaar en met onderlinge verschillen willen omgaan. Door de diefstal en vernieling realiseert de Zendingskerk zich dat het nog steeds nuttig is de regenboogvlag te hijsen. En dat gaat de kerk dan ook doen. Iedereen is welkom.