VIP-behandeling voor het Spaanse gezelschap

ERMELO - 'Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!' De intocht van Sinterklaas in Ermelo gaat dit jaar door! En wel met een boel glitter en glamour. Sinterklaas vraagt dan ook aan de kinderen om feestkleding aan te trekken. Want een feest wordt het.

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op 12 november in de Zuid-Hollandse gemeente Hellevoetsluis. Daarna gaat het Spaanse gezelschap het land in. Sinterklaas komt ook naar Ermelo en wel met de trein! Hij zal daar rond half drie aankomen. Sint krijgt in Ermelo een VIP-behandeling, want na het handjes schudden op het plein voor het station zal hij op bijzondere wijze door het dorp gaan. Natuurlijk gevolgd door een groot aantal Pieten en een echte Plus Pepernotenbus.

Sinterklaasplein

Er is dit jaar geen ontvangst op het Raadhuisplein. De stoet gaat wel dwars door het centrum, wordt er nog gestopt op het Pauwenplein en zal er een feest zijn op het Molenaarsplein. Dat plein wordt dan ook omgedoopt tot het Sinterklaasplein. Dat is ook niet vreemd aangezien er dit jaar weer drie weken een feestelijk Pakjeshuis is. Op het Sinterklaasplein wordt gedanst en gezongen. Ook zal Sinterklaas officieel de deuren van het Pakjeshuis openen. Daarna kunnen de kinderen met hun ouders natuurlijk een kijkje nemen. Voor de kinderen wordt het weer een spannende tijd, maar ook voor Sinterklaas! Net als in de horeca en in de zorg heeft Sinterklaas een personeelstekort. Er staan nog een aantal vacatures open, zowel voor de intocht als voor het Pakjeshuis. Wie nog wil helpen tijdens dit kinderfeest, kan contact opnemen met Het Pakhuis. Liefst door een mail te sturen of voor de intocht door een berichtje te sturen via de facebookpagina Sint in Ermelo.

Fien teun