Na een spetterend optreden van Sparta en de Sjonnies opent Sint het Pakjeshuis

ERMELO – Voor het eerst sinds jaren arriveerde Sinterklaas vandaag weer met de trein in Ermelo. De ouderen weten nog dat dit in het verleden vaker voorkwam. Een grote menigte had zich dan ook op het Stationsplein verzameld in spanning wachtend of de Goedheiligman wel uit de trein zou stappen.

Onder een stralende herfstzon werd de Sint welkom geheten door Tante Jo en reed de Sint vervolgens met z’n gevolg - tante Jo in een koets, Pieten op een truck en zelfs de Pepernotenbus volgden de stoet - de lange en zeer drukke Stationsstraat door. De Sint, prinsheerlijk zittend in een Mercedes Cabrio genoot volop en drukte dan ook veel kinderen, groot en klein de hand. Op het Pauwenplein werd een tussenstop in gelast. In tussentijd stroomde het Molenaarsplein vol met kinderen met hun ouders, opa’s en oma’s, vol spanning wachtend op Sinterklaas. In tussentijd danste, traditiegetrouw, de jonge dansers van Sparta vol energie. Toen dan eindelijk de twee Steltlooppieten arriveerden, duurde het ook niet lang meer of de Sint betrad het drukbevolkte plein.

Links naar rechts

Sinterklaas werd welkom geheten door tante Jo en de nieuwe directeur van het Pakjeshuis, Patrick Reeuwijk. Voordat de Sint het Pakjeshuis opende gaven de Ermelose Sjonnies een spetterend optreden voor iedereen op het plein. En bij ‘van links naar rechts…’ danste niet alleen Sinterklaas vrolijk mee, maar dreunde zelfs de molen op haar fundamenten. Eindelijk was het dan tijd om het Pakjeshuis te openen en konden alle kinderen het Ermelose huis van de Sint bekijken. De medewerkers van Het Pakhuis hadden er weer een fantastisch geheel van weten te maken. De komende weken worden er allerlei activiteiten georganiseerd.