Organisatie wil gevoel van eenzaamheid doorbreken

ERMELO - Weinig vrienden hebben, je niet begrepen voelen of bij niemand aan kunnen kloppen; een kwart van de mensen in Nederland voelt zich regelmatig eenzaam. Erover praten is voor veel mensen lastig. De Ermelose Cocky Foundation organiseert in samenwerking met Grand Café Het Postkantoor op 20 december aanstaande een kerstlunch én kerstdiner voor deze mensen. Er worden zestig mensen uitgenodigd die een praatje en samenzijn goed kunnen gebruiken. 

De naam, genoemd naar Cock Andreae, is niet uit de lucht komen vallen. Deze markante Ermeloër stond altijd voor iedereen klaar en maakte met iedereen een praatje. Hij bracht bezoekjes aan mensen die dat gebruiken konden. ,,Cocky was voor ons een inspiratiebron," vertelt Nero de Boer, ondernemer en initiatiefnemer achter de stichting. ,,We hebben vanuit Cock's perspectief de stichting in het leven geroepen, overigens met zijn medeweten en voordat hij overleden is. Naast een eerbetoon aan Cocky, is het ook een voorzetting van zijn levensovertuiging om mensen te helpen." Vanuit de Cocky Foundation wil de organisatie regelmatig initiatieven opzetten zoals deze. Bedoeld om, net als Cocky, mensen te helpen die dat nodig hebben.

Eenzaam

Doel van de kerstlunch en diner is om het gevoel van sociale cohesie te vergroten. ,,Cocky voelde zich, hoewel hij heel veel bezoek kreeg, de laatste periode van zijn leven soms ook eenzaam. Daarom willen wij ons hier als eerste op focussen," aldus De Boer. ,,Het is schrijnend om te zien hoeveel mensen zich eenzaam voelen. Deze groep wordt, zeker door de isolerende werking van de pandemie en lastenverzwaring, alleen maar groter." Om initiatieven op te kunnen zetten is de stichting afhankelijk van de donaties uit de samenleving. Via de website cockyfoundation.nl kan een donatie worden gedaan. Ook kunnen via de website ideeën voor nieuwe initiatieven worden aangedragen.

Oproep

Voor de kerstlunch en -diner wil de stichting iedereen vragen om mensen die dit samenzijn goed kunnen gebruiken aan te melden. ,,We willen dit aanbieden aan mensen die het zeker verdienen om zich niet zo alleen te voelen deze kerstperiode." Aanmelden kan via de website cockyfoundation.nl.