Beëdiging is sluitstuk van bijzondere, boeiende periode 

ERMELO – Ermelo heeft een nieuwe, door de Kroon benoemde, burgemeester. Tijdens een bijzondere raadsvergadering werd Hans van Daalen donderdagmiddag door John Berends, de Commissaris van de Koning beëdigd en geïnstalleerd.

Hans van Daalen is 51 jaar, getrouwd met Marlies, vader van drie kinderen -Sanne, Thijs en Niek- en woont in Amersfoort. Maar het ‘te koop-bord’ staat in de tuin en de kersverse burgemeester heeft enorm veel zin om naar Ermelo te verhuizen. Hij noemde vanmiddag de beëdiging het sluitstuk van bijzondere, boeiende periode. Van Daalen maakte de vergelijking met de kandidaten van het tv-programma Boer zoekt Vrouw. ,,Je stuurt een brief naar Yvonne Jaspers in de vertrouwenscommissie. Daarna mag je speeddaten, om vervolgens te starten aan een jarenlange citytrip.” Van Daalen vertelt het met een gezonde dosis humor. Maar hij noemt Ermelo als liefde op eerste gezicht. ,,Van mijn kant in ieder geval. Ik solliciteerde niet omdat ik het niet meer naar m’n zin had in Barneveld, maar omdat het Ermelo betrof. Mijn grootouders woonden in Ermelo en ik bewaar nog goede herinneringen aan het feit dat ik als jongetje bij Boekhandel Riemer&Walinga binnenliep.”
De Ermelose vertrouwenscommissie selecteerde Van Daalen uit 29 kandidaten. Men ziet in Van Daalen een burgemeester die heel goed aansluit bij de gevraagde bestuursstijl en competenties in de profielschets. Hij kwam als beste uit de bus vanwege de rust die hij uitstraalt en vanwege zijn verbindende kwaliteiten. Van Daalen heeft veel bestuurlijke ervaring en dat is waar Ermelo behoefte aan heeft na een bestuurlijk roerige periode. De vertrouwenscommissie was dan ook op zoek naar een verbinder. Van Daalen: ,,En dat is juist in deze tijd belangrijk. Er is veel wantrouwen in de maatschappij.” Hij maakt zich zorgen om de polarisatie in de samenleving. ,,Maar als er een gemeente is waar we kunnen verbinden, dan is dat in Ermelo. We moeten dan ook niet denken voor inwoners en ondernemers, maar met inwoners en ondernemers.” Als verbinder hoopt hij dan ook op vertrouwen en wederkerigheid. De gemeenteraad ziet in Hans van Daalen een burgemeester om op te bouwen.