Chocomel met slagroom voor ouderen

ERMELO/ HARDERWIJK - Melkveehouders van FrieslandCampina trakteren in de aanloop naar Kerst op warme chocolademelk met slagroom. Ze gaan op bezoek bij zo’n 300 verzorgingstehuizen in heel Nederland. Samen trakteren ze ruim 35.000 bewoners en hun verzorgers op warme Chocomel met slagroom. Het is dit jaar de vijfde keer op rij dat de Chocomel-actie door een enthousiaste groep melkveehouders wordt georganiseerd. Melkveehouders Eefje Meihuizen en Jan Overeem gingen in deze regio op pad.

,,Samen hebben we alle locaties van Zorggroep Noordwest-Veluwe bezocht en daar pakken Chocomel en slagroom afgegeven,"vertelt Meihuizen enthousiast. ,,Zo hebben bijna 900 bewoners vandaag in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet heerlijk van een beker Chocomel met slagroom kunnen genieten."

Samen op pad voor een glimlach

Vijf jaar geleden organiseerde melkveehouder Edwin Sengers een kerstdiner voor eenzame ouderen op zijn boerderij in Wijchen. Het viel hem op dat de groep minder mobiele ouderen aan tafel ontbrak. Om deze groep ouderen ook te trakteren gingen boeren uit de regio zélf in de periode voor kerst op bezoek bij verzorgingstehuizen. Het initiatief groeide uit tot een landelijke actie. Inmiddels gaan elk jaar honderden leden-melkveehouders van FrieslandCampina op pad naar verzorgingstehuizen. Organisator Edwin Sengers: ,,Het is elk jaar prachtig om te mogen doen. De blije blikken van ouderen, de waardering van het personeel maar bovenal het mooie gevoel wat je er samen van krijgt, maken zo'n dag compleet.”