Ontdek de Ermelose historie

ERMELO – De Kerstvakantie is begonnen. Na twee jaar Kerst in lockdowns is het nu weer tijd om uit te pakken in de keuken. Wie na deze feestdagen wil uitbuiken met een leuke wandeling kan woensdag en donderdag deelnemen aan de Theaterwandeling van Museum Het Pakhuis.

Het is een wandeling van 3 kilometer met een historisch verhaal, die start als het donker is. Tijdens die wandeling komen de deelnemers langs verschillende locaties waar acteurs het verhaal tot leven brengen. Vanmiddag zijn kostuums gepast en dat geeft gelijk een indruk van de tijd waarin het zich afspeelt, begin 17e eeuw. ,,Hoe gaaf!” reageert medeorganisator Maud Onderweegs. ,,We hebben ervoor gekozen om bij Kalf Kostuums in Zwolle theaterkostuums te huren. Daarmee duiken we echt in het verleden.” Het bedrijf heeft kostuums die nét even anders zijn. Van nét even hogere kwaliteit en voorzien van accessoires. Daarmee streeft het museum dichtbij de historische feiten te komen.

Route

Het leuke is ook dat veel tuinen nu mooi verlicht zijn. ,,Vorig jaar organiseerden we de theaterwandeling in de herfstvakantie. In oktober is het pas veel later echt donker, nu is alles zo sfeervol uitgelicht.” Onderweegs is dan ook heel enthousiast. ,,De route, het verhaal, het zit gewoon goed in elkaar. Een echte aanrader!” Om deel te nemen aan de wandeling moet men kaarten bestellen. Dat kan via deze link of via www.hetpakhuisermelo.nl. Deelnemers kiezen via deze link de datum en tijd waarop gestart wordt. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Het evenement is voor jong en oud, maar het verhaal is vooral geschikt vanaf een jaar of 6. Beleef de Ermelose geschiedenis en loop mee met de Theaterwandeling (op 28/29 dec of 4/5 januari) die dit jaar de titel ColdCase #22 kreeg.