'Spannend, maar vooral heel leuk!'

ERMELO – De 15-jarige Tamino Onderweegs heeft met de Nieuwjaarsduik inmiddels €883,55 opgehaald. Dit geld is bedoeld om kinderen in Uganda te helpen. ,,Ik vond de nieuwjaarsduik ontzettend spannend, maar ook vooral heel leuk," aldus Tamino. ,,Het aftellen, de enorme groep mensen en het doel maakte alles bij elkaar het helemaal waard!

"Tamino Onderweegs ging naar de Nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee om zijn belofte aan sponsoren in te lossen. ,,De kou was vooral toen ik uit het water kwam het ergst, maar ik was er ook zo weer doorheen. Ik vond het ontzettend waardevol en als ik er nog meer kinderen in Uganda mee zou kunnen helpen, zou ik het volgend jaar zo weer doen!" Over anderhalve maand gaat hij naar Lwengo in Oeganda, één van de armste streken en een gebied waar aids en hivbesmetting veel sporen hebben nagelaten. Tamino wordt ambassadeur van de Lwengo Kids Foundation.

Verschil

Om mee te kunnen naar Uganda wilde Tamino Onderweegs in actie komen. Zo bedacht hij deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik. Samen met drie andere leerlingen van Christelijk College Groevenbeek onder leiding van Pieter Streefkerk, voorzitter van de Lwengo Kids Foundation naar Uganda. ,,Het lijkt mij een interessante en leerzame ervaring,” zegt Tamino, ,,omdat het een compleet ander land is met een compleet andere cultuur.” Hij wil graag helpen. ,,Ik denk dat ik er flink veel van zou op kunnen steken in kennis en gedrag. Het lijkt me ook heel tof om fysiek aan de slag te gaan en mogelijk écht een verschil te maken.” Bekijk de video Koud voor Oeganda!