Wethouder plaatst 'aardgasvrije'-schildjes

ERMELO - Afgelopen week hebben een aantal bewoners van aardgasvrije woningen in Ermelo samen met wethouder Van Veen de eerste emaillen 'aardgasvrij'-schildjes aan hun woning geschroefd.

Steeds meer woningen worden volledig duurzaam gebouwd of verbouwd. Dat sluit aan bij het Klimaatakkoord waarin is bepaald dat de energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat betekent dat we in de toekomst geen aardgas meer gaan gebruiken. Om tot aardgasvrije woningen te komen, doorlopen huiseigenaren enkele belangrijke stappen. Duurzaam wonen begint bij een goede isolatie en ventilatie van de woning. Bij de volgende stap kan de cv-ketel vervangen worden voor een aardgasvrij alternatief. Of het gasverbruik kan lager worden met een hybride warmtepomp. Wethouder Ronald van Veen is trots dat hij de eerste aardgasvrij schildjes aan een tweetal inwoners van Ermelo kon uitreiken.

Schildjes aanvragen

Bewoners die ook overgaan tot aardgasvrij wonen, kunnen een schildje aanvragen. Dit kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met een bewijs van gasafsluiting of een bewijs waaruit blijkt dat geen gas meer wordt afgenomen. Dat kan bijvoorbeeld een energienota of -contract zijn.