Schaapherder verwacht zo'n tweehonderd lammeren

ERMELO - Het eerste lammetje van de Ermelose schaapskudde is op 24 januari geboren. ,,Het is een jongetje en moeder en kind maken het goed," vertelt herder Marion Derks. Het is het eerste lam van de ongeveer tweehonderd lammeren die dit jaar verwacht worden.

Het lammetje was ’s nachts geboren en lag tevreden te slapen bij zijn moeder toen de herder ’s ochtends bij de schaapskooi aankwam. Het was een verrassing, want het eerste schaap was eigenlijk pas de 28ste uitgerekend. Het pasgeboren lammetje is tijdens openingstijden van het Bezoekerscentrum vanaf een afstandje te bewonderen.

Adoptie

Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Voor slechts twintig euro adopteer je al een lammetje en krijg je een leuk geboortepakketje mee naar huis. Je kunt meedoen aan de kleurwedstrijd waarmee je kans maakt op een unieke en exclusieve fotosessie met jouw lammetje. Door het (symbolisch) adopteren van een lammetje help je de schapen en hun lammeren. Aanmelden voor het lammetjesadoptieplan kan via de website www.schapedrift.nl en in het Bezoekerscentrum van Stichting Schapedrift.