Hoe voorkom je wateroverlast in woonwijken?

ERMELO - Op dinsdag 14 februari organiseert Water Natuurlijk Vallei en Veluwe een Watercafé. Heemraad Frans ter Maten en eco-hydroloog Flip Witte vertellen over waterbeheer in steden en dorpen en in de natuur op de Veluwe.

Frans ter Maten zal belangstellenden meenemen in maatregelen die genomen worden voor klimaatadaptatie in dorpen en steden. Daarbij gaat het om bestaande wijken, maar ook om nieuwbouw. Want hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er bij de woningbouwopgave niet op plekken gebouwd gaat worden waar dat vanwege water en bodem eigenlijk niet kan? En hoe voorkom je wateroverlast in bestaande wijken? Hoe zorg je er voor in hete zomers, zoals we afgelopen jaren hebben gehad, dat de bebouwde omgeving niet oververhit raakt? En kan dat op een manier die van meerwaarde is voor onze dorpen en steden?

Verdroging

Flip Witte vertelt over de verdroging van de hogere zandgronden, met name die van de Veluwe. Wat zijn de oorzaken en hoe herstellen we de verdroogde natuur? Wat gebeurt er met onze natuurdoelen als het klimaat verandert? Wat betekent klimaatverandering voor de waterbalans, en hoe grijpt dat vervolgens in op de soortensamenstelling van de vegetatie? Datum en tijd: dinsdag 14 februari 2023. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Na afloop, om ongeveer 21.30 uur is er tijd om na te praten met een hapje en een drankje. Locatie: Vanneau Café (NS Stationsgebouw), Dr. Van Dalelaan 9
3851 JA Ermelo. Graag van te voren opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vol=Vol