Onderhoudswerkzaamheden N303

ERMELO/ HARDERWIJK - Binnenkort starten de onderhoudswerkzaamheden aan de N303 tussen Ermelo en Harderwijk. Het gaat ditmaal om werkzaamheden vanaf de kruising Slingerbos tot en met de rotonde Burgemeester van Boeijenplein. Naast het onderhoud van het asfalt verbetert de Provincie Gelderland de verkeersveiligheid. Tijdens de werkzaamheden is afrit 12 van de A28 afgesloten van 27 maart tot en met 2 juni.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, voegt de provincie bij de kruising Slingerbos een rechtsafstrook toe en worden de verkeerslichten vervangen. Op de middengeleider tussen de A28 en de rotonde Burgemeester van Boeijenplein komt er lage beplanting. Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om afrit 12 Ermelo van de A28 van maandag 27 maart tot en met vrijdag 2 juni af te sluiten. Verkeer wordt omgeleid met borden om naar de eerstvolgende afrit, via de Groene Zoomweg – Spijkweg – Afrit Harderwijk Zuid (11) – A28 – Afrit Harderwijk (13). Fietsers worden omgeleid met behulp van borden via Groene Zoomweg – Beneluxpad – Beneluxlaan en de Slingerbos.

Samen overlast verminderen

Bij het werken aan de weg doet Provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximum snelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars.