Voorstelling in de Lukaskerk op Landgoed Veldwijk

ERMELO - GGz Centraal organiseert samen met Maarten van Veen (de Reisgenoot) een bijzondere voorstelling over herstel bij psychische klachten: GOLVEN ZO HOOG. De uitvoering vindt plaats op woensdag 29 maart.

GOLVEN ZO HOOG geeft een ander perspectief op psychische ziekte en herstel. Maarten van Veen (de Reisgenoot) schreef songs bij de verhalen van de ervaringsdeskundigen. Ondersteund met anekdotes en filmbeelden van de deelnemers maakte hij een voorstelling waarin je kwetsbaarheid en kracht ziet, hoort en voelt. De portretten zijn persoonlijk, maar brengen psychische ziekte ook dichtbij. "In de gesprekken die ik met de deelnemers had, dacht ik weleens: wat als mijn leven nét wat anders was gelopen? Hadden we dan andersom tegenover elkaar gezeten?" Aldus Van Veen. "Ik probeer die vraag ook aan de kijker te stellen." Via de reis- en herstelverhalen van de vertellers doorbreekt Maarten de taboes op psychische ziekte.

Knokken

,,De meeste mensen praten liever niet over psychische problemen. Maar veel van ons krijgen er via via toch weleens mee te maken. Met een voorstelling over échte verhalen laat ik zien hoe mensen knokken om er weer bovenop te komen. Door te focussen op hun veerkracht en doorzettingsvermogen ga je dingen anders bekijken,’’ aldus Van Veen. De voorstelling is interessant voor iedereen die daar meer over wil weten. Een programma met impact, inspiratie, hoop en houvast. De uitvoering vindt plaats op woensdag 29 maart om 15.45 uur in de Lukaskerk in Veldwijk (inloop vanaf 15.15). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie en de speellijst zijn te vinden op golvenzohoog.nl