Extraatje voor vijfentwintig gezinnen

ERMELO - Het zal niemand ontgaan zijn: de boodschappen worden steeds duurder, de energieprijzen schieten door het dak en voor sommige mensen worden luxeproducten langzaam onbetaalbaar. Dit alles maakt het leven, en dan met name van de mensen onder de zogeheten armoedegrens, niet eenvoudiger. Dit ziet de Ermelose Jongerenraad ook. Daarom hebben ze besloten om zich, in samenwerking met enkele lokale ondernemers, in te zetten voor de mensen die in hun voedselbehoeften afhankelijk zijn van de voedselbank.

In vijfentwintig voedselbankpakketten, die uitgedeeld worden aan mensen die dat het hardst nodig hebben, zitten waardebonnen ter waarde van één knipbeurt bij Barbershop Nero en een mooi samengesteld pakket van Gastrovino De Bourgondiër. Op deze manier hebben vijfentwintig gezinnen uit Ermelo deze maand een extraatje, en zo kan deze kwetsbare groep onder de Ermelose inwoners genieten van wat luxere producten en diensten; een mooi steuntje in de rug in deze lastige periode. Tijdens de levering van de pakketten kregen leden van de Jongerenraad een rondleiding gekregen van de coördinator.

Waardering

,,Tijdens de rondleiding kregen we te zien hoe de voedselbank te werk gaat en hoe de pakketten worden samengesteld," vertelt Abdulahad Al Qas. ,,Zo zijn er bepaalde eisen waar de voedselbank aan moet voldoen; de schijf van vijf is hier een voorbeeld van. Het was voor ons als Ermelose Jongerenraad een erg interessante en leerzame ervaring. We willen de vrijwilligers van de voedselbank enorm bedanken voor hun tijd." De Ermelose Jongerenraad wil graag benadrukken hoe belangrijk de voedselbanken zijn. Al Qas: ,,Veel mensen kunnen, vaak zonder dat anderen dit weten, immers niet zonder. Ook willen we de lokale ondernemingen Barbershop Nero en De Bourgondiër hartelijk danken voor hun medewerking aan dit project. We waarderen hun betrokkenheid met de Ermelose inwoners enorm."