Enorme waardering voor alle vrijwilligers

ERMELO - Vijf jaar ANWB AutoMaatje is zoevend verlopen. Tijd voor een feestelijk moment. De ANWB vindt het belangrijk dat iedereen mobiel kan zijn. Ouderen en mensen met een gezondheidsbeperking zijn vaak minder mobiel. Een deel hiervan heeft geen goed vervoer tot zijn beschikking. Geen vervoer betekent dat zij geïsoleerd kunnen raken. In Ermelo maken 233 mensen gebruik van deze vrijwilligersdienst.

In Ermelo is ANWB AutoMaatje uitgerold door Welzijn Ermelo. Deze organisatie zorgt ervoor dat vrijwilligers met een auto in contact worden gebracht met minder mobiele plaatsgenoten, die hierdoor weer vaker onderweg en onder de mensen komen.

Waardering

Daar wilde directeur-bestuurder Welzijn Ermelo Mathilde Stam een toost op uitbrengen en haar waardering uitspreken. Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje werden de gasten verwelkomd bij de Baanveger. Naast de vele vrijwilligers waren ook de landelijke ANWB, burgemeester Hans van Daalen en wethouder Sarath Hamstra aanwezig. Stam: ,,Deze mooie dienst maakt het voor vele minder mobiele inwoners mogelijk om mee te doen in de samenleving." Ook burgemeester Hans van Daalen sprak over de toegevoegde waarde van AutoMaatje voor de mensen in Ermelo, die afhankelijk zijn van anderen, wanneer zij ergens naar toe willen. Een bezoek aan de huisarts, de kapper of familie, het kan allemaal.

Corona

Corien Benard, coördinator, vertelde hoe er met speciale protocollen van de ANWB, ook in coronatijd gereden kon worden, al was het beperkt. ,,Nu na corona, kan dat gelukkig weer volop; Met 14.000 ritjes in 5 jaar is dat niet onopgemerkt gebleven." Xander van Pelt van de landelijke ANWB sprak van mooie resultaten in Ermelo, één van de eerste gemeenten waar AutoMaatje van start ging. Inmiddels zijn er 113 gemeenten in het land die hiervan gebruik maken. De heer Bogaard, één van de deelnemers van AutoMaatje vertelde over zijn ervaringen en hoe fijn hij ook het persoonlijk contact vindt met een aantal vaste chauffeurs. Hij sloot af met het gedicht, dat de deelnemers vandaag in de brievenbus ontvingen, geschreven door onze dorpsdichter, Erik Slagt. Gyse Faber, chauffeur van het eerste uur, vertelde over de leuke en waardevolle contacten met haar passagiers.

Wil je ook deelnemer worden of rijden voor AutoMaatje? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel tussen 9.00 uur en 12.00 uur naar (0341) 750225.