Sportiefste kinderfeest kleurt wederom oranje

ERMELO - Vrijdag zijn de Koningsspelen, het sportiefste kinderfeest, op tien basisscholen in Ermelo gehouden. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 basisscholen aan mee doen. Het doel hiervan is dat kinderen en hun ouders zien en ervaren dat samen actief bewegen, heel leuk is en belangrijk is. Dit jaar was het thema van de Koningsspelen is: '1-2, iedereen doet mee.' Waarbij het gaat om sporten en met elkaar verbonden zijn.

De Koningsspelen zijn een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2013 in Nederland wordt georganiseerd. Elk jaar op de laatste vrijdag voor Koningsdag vinden de Koningsspelen plaats. Het idee voor de Koningsspelen is ontstaan in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in 2013. Interactie is in Ermelo verantwoordelijk voor het gehele programma, de logistiek en de ondersteuning van de scholen. De scholen kregen een draaiboek met allerlei sportieve spelletje en materialen. 53 leerlingen van het derde leerjaar VMBO TL van het Christelijk College Groevenbeek hielpen bij het begeleiden van de spelletjes en alles klaar te zetten.

Sportaanbieders

Voor de bovenbouwleerlingen was er een aangepast en uitdagend programma samengesteld. In totaal waren er twaalf sportaanbieders die een clinic gaven. Sportverenigingen waaronder Devedo Rolstoelbasketbal, Dans en theaterstudio Annemieke Bais, Zwemvereniging ZEW, Top sport en dansstudio, korfbalvereniging Dindoa, Halve Marathon, voetbalvereniging EFC'58, tennisvereniging Irminloo, voetbalvereniging DVS'33, schermschool Fencing, GV Sparta Ermelo afdeling dans en IJsclub de Kanovijver gaven vanuit hun eigen expertise een sportclinic. Ook de Buurtsportcoaches van Interactie gaven diverse clinics. De Koningsspelen zijn niet alleen belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen, maar ook voor de saamhorigheid en verbondenheid in de samenleving. Het evenement brengt alle kinderen samen op een dag van sport en spel, ongeacht hun achtergrond of afkomst.