Volop kleedjes, kraampjes en muziek

ERMELO – Het had ’s nachts nog gevroren, er stond een frisse wind in de ochtend, maar toch zaten er veel kinderen (en ouderen) op een kleedje op het Raadhuisplein en in de Stationsstraat. Gelukkig werd de temperatuur in de loop van de ochtend steeds hoger. Tijdens de aubade stonden de belangstellenden dan ook in de volle zon te zingen.

Burgemeester Hans van Daalen en Bas van der Mooren, voorzitter van de jubilerende Oranjevereniging, openden deze feestelijke Koningsdag in Ermelo. Chr.Harmonie orkest Excelsior, net een paar jaar ouder dan de 125 jarige Oranjevereniging, begeleidde traditiegetrouw de aanwezigen bij het zingen van het Wilhelmus en het Ermelose Dorpslied. Jurre en Tessa, leerlingen van de Goede Herder School mochten de vlag hijsen, waarbij ze werden geassisteerd door de burgemeester. Dorpsdichter Erik Slagt droeg zijn gedicht ‘Wat bindt ons’ voor: ‘Jaarlijks maken we wel duizend keuzes voor life style, reizen, politiek en werk helemaal jezelf zijn, dus anders dan de ander uniek en onderscheidend zijn en toch samen sterk’.

‘t Weitje

Het was weer ouderwets druk en gezellig; in de straten, op pleinen en vooral op de terrassen. Oranje tompoezen en oranjebitter voerden in de ochtend de boventoon. Op het, tot Oranjeplein omgedoopte, Raadhuisplein was er de gehele dag muziek. Beginnend met Soundmaster DJ’s, Drumfanfare EDG, Shantykoor Ermeluiden tot Elouza Music en Egbert Dijkhuis. Gedanst werd er ook, Drumble Dance en Dance Academy Ermelo. Op ’t Weitje begon gisteravond al de Koningsnacht met lokale trots Nu We Er Toch Zijn gevolgd door Gebroeders Ko, Thomas Berge, Mr. Saxsymbol, DJ Rob en The Party Animals. Vanaf 10.30 uur was er op ’t Weitje het Oranjefeest wat begon voor de kinderen met springkussens en de Telekids Drive Inn Show. ’s Middags en ’s avonds kwamen Pascal Redeker, Henk Dissel, Dries Roelving, het Feestteam en Ronnie Ruysdael het grasveld ‘op z’n kop’ zetten.