Dodenherdenking bij Monument

ERMELO - Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt de Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei belangrijk of heel belangrijk. Dat blijkt uit onderzoek dat jaarlijks uitgevoerd wordt door CentERdata.

Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Op 5 mei vieren we dat het Koninkrijk der Nederlanden in 1945 is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Het thema voor de herdenkingen en vieringen is dit jaar ‘Leven met oorlog’. Het Nationaal Comité 4&5 mei vraagt hiermee aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en op de samenleving.
In Ermelo wordt de bijeenkomst op 4 mei georganiseerd door de Oranjevereniging Ermelo. In de Immanuelkerk is vanaf 18.30 uur een programma met medewerking van Regioharmonie De Verbinding. Om 19.35 uur start de Stille Tocht naar het Monument aan de Horsterweg. Op die locatie is de muzikale ondersteuning in handen van Christelijk Harmonieorkest Excelsior.