Lustrum Ermelose Winkelverkiezing

ERMELO – Voor de vijfde keer wordt in Ermelo de winkelverkiezing gehouden. Winkeliers en ondernemers in het Centrum van Ermelo kunnen worden genomineerd voor de Mooiste winkel of Beste Ondernemer van het jaar. Dit jaar wordt er ook een prijs uitgereikt aan de best toegankelijke winkel. Op zaterdag 17 juni worden deze prestigieuze prijzen uitgereikt.

De ondernemers in de winkelstraat zijn ontzettend benieuwd naar de meningen van consumenten. Het doel van de winkelverkiezing is om de Ermelose ondernemer/winkelier in de spotlights te zetten. Elke ondernemer/winkelier kan op eigen wijze zijn/haar klanten attenderen om op hem/haar te stemmen. Er zijn drie categorieën: de mooiste winkel, de best toegankelijke winkel en de beste ondernemer. Voor de eerste categorie kan worden gekeken naar de uitstraling van de winkel, het assortiment, de inrichting van de etalage, maar ook de hulpvaardigheid van het personeel. Bij de beste ondernemer zijn ondernemerschap en vakmanschap, service, kennis, gastvrijheid en klantvriendelijkheid, maar ook zijn of haar actieve rol in het maatschappelijk leven criteria. De best toegankelijke winkel is een nieuwe categorie. Hierbij speelt vooral inrichting van de winkel een grote rol.

Nominatieronde

Mede door de coronamaatregelen was er de afgelopen jaren geen Winkelverkiezing. Dit jaar gaat vanaf 1 mei dan eindelijk de jubileumeditie van de Winkel- en ondernemerverkiezing van start. Vanaf maandag mogen Ermeloërs, toeristen, dagjesmensen en recreanten hun favorieten in een van de drie categorieën voordragen. De nominatieronde is van 1 t/m 21 mei waarna iedereen mag stemmen op een van de drie genomineerden in elke categorie. De prijzen worden op zaterdag 17 juni uitgereikt tijdens Fête de la Musique op het Pauwenplein.

Winnaars

Bij de vorige verkiezing werd Wim Meijers van Intersport Ermelo verkozen tot Ondernemer van het jaar. Gastrovino De Bourgondiër werd gekozen tot de mooiste winkel van Ermelo. Beide ondernemers ontvingen uit handen van wethouders Leo van der Velden en Laurens Klappe de enorme bekers. Het zijn moeilijke tijden en elke ondernemer kan 'support' gebruiken. Er is veel concurrentie door de webshops waardoor met name lokale ondernemers het moeilijk hebben. 'Door deze verkiezing kan elke ondernemer/winkelier kan op eigen wijze zijn/haar klanten attenderen om op hem/haar te stemmen,'' vertelt medeorganisator Gert Hofsink. Er kan drie weken genomineerd worden, dus tot zondag 21 mei, via de site van Ermelo van NU. Daarna sluit de nominatieronde en gaan in de drie categorieën drie genomineerden door naar de Finaleronde. De genomineerden worden bepaald door de jury en de organisatie aan de hand van het aantal stemmen. Na de nominatieronde wordt bepaald welke winkels/ondernemers genomineerd zijn voor de winkelverkiezing. Vanaf zaterdag 27 mei tot en met woensdag 14 juni kan men stemmen via de button op Ermelo van NU. Na de stemming komt er in elke categorie een winnaar, dat is de ondernemer met de meeste stemmen. Als er meerdere genomineerden zijn met gelijke stemmen, beslist de jury wie de winnaar wordt.

De Winkelverkiezing wordt georganiseerd door het Centrum Management Ermelo, Brasserie De Volksmond en Ermelo van NU