Verhalenverteller neemt gezinnen mee op pad langs bijzondere Ermelose locaties

ERMELO - Na het succes van 'Expeditie Ermelo', de wandelroute, is er nu een fietsroute gelanceerd. Op landgoed Oud Groevenbeek werd het startsein gegeven door wethouder Ronald van Veen. Natuurlijk was de verhalenverteller van Verhaalvontuur ook van de partij. De fietsexpeditie heeft een speciale missiekaart. Deelnemers kunnen door drie zones fietsen, maar het kan ook delen worden beleefd. Zo gaat de route langs de schaapskooi, landgoed Oud Groevenbeek, maar ook langs Staverden.

Zo leren inwoners en recreanten de omgeving van Ermelo beter kennen. Door het scannen van de QR-codes op de interactieve missiekaart krijgen de expeditieleden een filmpje te zien van de verhalenverteller. Hij vertelt iets over de plek waar de speurneuzen zich dan bevinden. Kinderen en hun ouders ontdekken zo meer informatie over de Romeinen, de watertoren en de grafheuvels. Expeditie Ermelo is een concept van ondernemer Rik Mentink. Hij bedacht door het hele land dorps/ stadswandelingen en fietstochten met filmpjes op het Youtube-kanaal, maar ook met fysieke speurkaarten.

Missiekaart

Iedereen kan op ‘Expeditie Ermelo’! ,,En dat is zonder einddatum," zegt Mentink. ,,Deelnemers scannen met hun telefoon of tablet de QR codes op de unieke missiekaart. Die missiekaart is een echte schatkaart. Zo zien kinderen in welke straat ze lopen of welke route ze fietsen." Op verschillende locaties in Ermelo zijn filmpjes gemaakt. Hierin vertelt de Storyteller iets over de omgeving, maar het is voor de kinderen ook een spannend avontuur. Volg de route, voer de missies uit en kraak de code. Deze routes zijn speciaal gemaakt voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De missiekaart is vanaf nu gratis af te halen bij de VVV Ermelo Buitenleven.