Londense auteurskoppel heeft Ermelose boekwinkel uitgekozen

ERMELO - Een geluk voor fans van de spannende boeken van Nicch French; het auteurskoppel uit Londen brengt een bezoek aan Nederland rond het verschijnen van hun nieuwste boek Heeft iemand Charlotte Salter gezien en de filmeditie van hun literaire thriller Het Geheugenspel! Nicci Gerrard en Sean French zullen slechts drie uitverkoren boekhandels bezoeken en… Riemer & Walinga in Ermelo is daar één van.

,,Het was voor ons ook een complete verrassing," zegt Marieke, één van de zogeheten Boekverkooperszussen Walinga. Ze wist een paar dagen geleden nog van niks. ,,We kregen vanuit het niets een mailtje van de uitgeverij dat ze onze winkel hadden uitgekozen voor een bezoek." Daar zeiden de zussen natuurlijk geen 'nee' tegen. ,,We verkopen de boeken van Nicci French al jaren en het zijn stuk voor stuk successen die ook nog eens goed in elkaar zitten. Er zijn niet veel auteurs die met dezelfde regelmaat zulke kwalitatief hoge verhalen schrijven.” Het wordt een bliksembezoek van van een uur; fans kunnen de auteurs in de sfeervolle boekwinkel ontmoeten op zaterdag 13 mei van 14:00-15:00.

Druk weekje voor 'De Zussen' 

Elise, de andere Boekverkooperszus: ,,Ja, en het wordt een druk weekje, want op donderdag verschijnt na twee jaar eindelijk het laatste deel van de Zeven Zussen serie. Vorig jaar hadden we de wereldwijde primeur van het uitreiken van het zevende boek. Dit jaar gaan we om 08:08 open en krijgen de eerste 88 bezoekers een toepasselijk cadeautje. We moésten weer even iets extra’s doen, want samen met onze klanten hebben we de afgelopen jaren enorm genoten van deze bijzondere serie." Walinga hoopt dus op een bijzonder moment samen met veel fans. Lekker een beetje theorieën uitwisselen over alle onbeantwoorde vragen die er nog zijn. ,,En dan hopen dat iedereen vrij heeft gevraagd bij de baas die dag, want we willen natuurlijk allemaal gelijk aan het lezen slaan!” Of de zussen zelf daar ook aan toe komen deze week is nog even de vraag natuurlijk.