Schoolplein kan een impuls goed gebruiken

ERMELO - De afgelopen weken hebben bijna 450 scholen in Nederland zich aangemeld voor een ANWB Verkeersplein. Twintig scholen in Gelderland zijn genomineerd. Hierbij is ook de Ireneschool uit Ermelo. Cora Bakker, moeder van één van de leerlingen bracht dit plan in bij de MR en zo is het balletje gaan rollen. Nu moet de Ireneschool zoveel mogelijk stemmen binnenhalen.

De fietsvaardigheid van basisschoolleerlingen neemt af. Dit maakt hen extra kwetsbaar in het steeds drukker wordende verkeer. Leerlingen zijn ook nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Daarom houdt de ANWB dit jaar opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Wie het ANWB Verkeersplein wint, wordt bepaald door het aantal stemmen. Dit kan tot uiterlijk 26 mei. Voor het derde jaar op rij organiseert ANWB deze actie. Leerkrachten geven aan dat ze in de verkeerseducatie een vertaalslag missen van theorie naar praktijk in een veilige setting. Dit speelt bij zowel regulier - als speciaal onderwijs. Een ANWB Verkeersplein helpt hierbij.

Drukke straat

Bakker tipte de Ireneschool voor deze actie. De Ireneschool ligt aan een drukke straat, middenin het centrum van Ermelo. Daarnaast komen de leerlingen uit verschillende wijken van Ermelo en deze kinderen moeten verschillende drukke kruispunten over. Met het nieuwe plein kunnen kinderen alvast 'echte' verkeerssituaties oefenen op een veilige manier. Omdat de school zo mooi in het centrum ligt, zien leerkrachten dat kinderen ook na schooltijd de weg naar het schoolplein weten te vinden. Het plein kan daarbij ook wel een nieuwe inrichting gebruiken. Dit is een mooie kans om daar een begin mee te maken. Leerkrachten en ouders roepen dan ook iedereen op om te stemmen. Dit kan via anwb.nl/wineenverkeersplein. De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein.