600 motorrijders tijdens de laatste Motary

ERMELO - Zaterdag 10 juni is de 30e en laatste Motary gereden, georganiseerd door de Veluwse Motor Tour Club (VMTC) en de Rotaryclub afdeling Ermelo-Putten namens de Stichting VMTC-Rotary. De locatiemanagers van de organisaties overhandigden een cheque van € 15.000,- aan de voorzitter van de Rotaryclub Dorsten namens Stichting iThemba Labantu.

Zo'n 600 motorrijders genoten van een prachtige tocht door Oost-Nederland met een vleugje Duitsland. Met een aantal geheel verzorgde stops bij Te Koppele IJzerhandel in Eibergen, Funke Medical in Raesfeld (Dld.) en Autobedrijf Wassink/Performance Racing Achterhoek in Hengelo, arriveerden de rijders in de loop van de middag weer in Putten voor de traditionele uitsmijter. De reacties waren unaniem positief.

Jubileum

In verband met deze jubileumeditie, werd naast Dirk Bouman die de 30 routes maakte, een negental deelnemers in het zonnetje gezet. Zij reden bijna alle edities mee en ontvingen een speciaal ontworpen veiligheidsvestje en een proefrit met een elektrische motor van Bike Barn. Ook was er een prijsvraag met wetenswaardigheden m.b.t. 30 jaar Motary, waarbij leuke prijzen te winnen waren zoals een gratis jaarabonnement op MotoPlus en een proefrit met een elektrische motor. Alle vrijwilligers sluiten met enige weemoed een hele mooie reeks van 30 Motary ritten af waarbij 36 goede doelen in de loop van de jaren zijn geholpen met een bijdrage om hun projecten te realiseren. www.motary.nl