Wethouder opent het verbeterde fietsnetwerk 

ERMELO - Het afgelopen jaar zijn veel van de fietspaden in Ermelo opgeknapt. Wethouder Ronald van Veen opende het verbeterde fietsnetwerk op 8 juni met een fietstocht over het vernieuwde Drieprinsenpad. Dat deed hij samen met Alex Plantinga, boswachter bij Staatsbosbeheer Noord Veluwe. Met het zomer- en toeristenseizoen in aantocht is het Drieprinsenpad nu klaar voor fietsers.

Van Veen: ,,We willen een fietsvriendelijke gemeente zijn en stimuleren onze inwoners en bezoekers om vooral de fiets te gebruiken. Een kwalitatief goed fietsnetwerk en goede fietsvoorzieningen zijn daarbij belangrijk. Zodat onze inwoners en de vele bezoekers van Ermelo op een veilige manier gebruik kunnen maken van de fietspaden en snel op hun bestemming aankomen.” 

Verbetering fietsnetwerk Ermelo

Het uitgangspunt van het verbeterde fietsnetwerk is dat belangrijke bestemmingen, zoals het centrum, het treinstation, winkels en sportparken goed en veilig te bereiken zijn. Veel van de fietspaden in Ermelo voldeden niet meer aan de norm, ze waren in een slechte staat of te smal voor fietsers om elkaar veilig te passeren. De nieuwe fietspaden zijn verbreed van 1,6 meter tot twee meter breed. Het fietspad langs de Groevenbeekse Heide is drie meter breed. Het asfalt en de halverharding zijn grotendeels vervangen door betonverharding. Dat is een duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing en fietst comfortabeler.

Opgeknapte fietspaden

Naast het Drieprinsenpad zijn het afgelopen jaar de volgende fietspaden opgeknapt: Oude Arnhemsekarweg, Sonnevanckpad, Zwijnenpad, Bergpad, Postweg Oost, Stakenbergpad, Staverdensepad, Schaapskooi – Drieerweg, Drieerweg Postweg en het fietspad langs de Groevenbeekse Heide. In het najaar worden het Poolsepad en het Bredepad aangepakt. De fietspaden lopen deels over grondgebied van de gemeente Ermelo, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, het Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK), Stichting Sandberg Van Leuvenum en Navobi.