24 woningen bij Klinkboerderij

ERMELO - Op het woonzorgpark van 's Heeren Loo in Ermelo vierden bewoners uit de regionale cliëntenraad, medewerkers en bouwpartners de officiële start van de bouw van 24 nieuwe woningen. Aan de Hertenkamp, in de buurt van de Klinkboerderij, komen één woning voor acht bewoners, twee woningen voor zes bewoners en één woning voor vier bewoners.

De woonomgeving is op die manier afgestemd op de behoefte van cliënten, ook als zij een zwaardere zorgvraag hebben. Voor een groep cliënten is al duidelijk dat zij naar deze mooie plek verhuizen. Voor de overige nog beschikbare woningen is dat nog niet definitief bekend.

Thuis

's Heeren Loo is blij met de bouw van de nieuwe woningen. De zorgsector staat namelijk voor een grote opgave om te komen tot vastgoed dat betaalbaar en duurzaam is, onder meer door de opgelopen bouwkosten. Regiodirecteur Ellen Quanten: ,,De woningen bieden straks een fijn thuis aan cliënten en maken het mogelijk dat we afscheid kunnen nemen van enkele verouderde panden. En dit wordt natuurlijk ook voor collega's een prachtige werkplek. We zullen ons ervoor hard blijven maken om ook in de toekomst mooie woonprojecten te realiseren."

Startsein

Na een dankwoord aan de betrokken bouwpartners architectenbureau IAA, Bouwbedrijf Peter Peters, Paulus Elektro, Gijsbertsen installatie, firma Kamphorst en firma van Gelder, gaven cliëntenraadsleden Rilanda en Ingrid het startsein voor de officiële eerste handeling. Zij genoten daarna met de andere aanwezigen nog even na van een drankje en een ijsje in de late middagzon.