Ermeloër heeft jarenlang gereden op de buurtbus  

ERMELO - Jan Ras is de oudste, nog actieve buurtbuschauffeur van Buurtbusvereniging Ermelo. Maar omdat de maximum leeftijd voor buurtbuschauffeurs 78 jaar is, moet ook hij afscheid nemen. Op dinsdag 13 juni reed hij zijn laatste buurtbusrit van Garderen naar Ermelo. Aan het einde van de ochtend maakte hij plaats voor de aflos-collega en dat moment betekende voor hem het einde van een ongeveer 20-jarige carrière als chauffeur op de buurtbus.

Ras heeft dit werk als vrijwilliger steeds trouw en met veel plezier gedaan. Iedere twee weken op de dinsdagochtend reed hij met de buurtbus zijn klanten van Horst via Ermelo naar Garderen en weer terug. In al die jaren heeft Jan wel van alles en nog wat meegemaakt. Enkele wisselingen van busmaatschappijen Syntus en EBS, als ook wisselingen van bus Mercedes en Volkswagen en diverse aanpassingen in de route en de dienstregeling. Ook het 40-jarige jubileum van de buurtbusvereniging in het najaar van 2022 heeft hij nog kunnen meemaken. 

Hobby's

Voor zijn pensionering heeft Jan Ras maar liefst 40 jaar bij de NS gewerkt in diverse administratieve functies en daarmee dus 60 jaar het OV gediend. Maar nu is voor hem de tijd gekomen om te stoppen. Zo heeft hij meer tijd voor zijn hobby’s, zoals op reis gaan met de caravan en het zingen bij diverse koren.