Belangstellenden konden een kijkje nemen bij nieuwe sportcentrum

ERMELO - Zaterdag vond de Dag van de Bouw plaats. Bouwbedrijven stellen deze dag met trots hun bouwterreinen open. Zo ook in Ermelo. De gemeente Ermelo, aannemersbedrijf Haafkes en Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. hadden iedereen uitgenodigd om een kijkje te nemen op het bouwterrein van Sportcentrum Zanderij. Daar was veel belangstelling voor.

Wethouder Sarath Hamstra heeft de Dag van de Bouw geopend met een toespraak waarin hij het belang van goede sportaccommodaties voor de inwoners en het dorp benadrukt. Er hadden zich drie groepen van totaal 150 mensen aangemeld voor een rondleiding door aannemersbedrijf Haafkes. Tijdens de drie verschillende shifts werden de deelnemers meegenomen over het bouwterrein en konden zij al hun vragen stellen. Ze hebben ook plekken bezocht die straks voor bezoekers niet meer toegankelijk zullen zijn. Er werd uitleg gegeven over de faciliteiten, de techniek, de duurzaamheid en het gebruik van materialen. De bezoekers vonden het geweldig en verheugen zich er nu al op om volgend jaar in het nieuwe pand te sporten.

Kennismaken

De Dag van de Bouw is een de dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Het jaarlijkse evenement werd dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd.