Nieuwe locatie, nieuwe mogelijkheden

ERMELO - Aanstaande donderdag opent Werk Centraal de deuren van het nieuwe pand. Na meer dan een jaar van voorbereiding, een grote verhuizing en alles inrichten gaat er nu een nieuwe fase van start. Hoe dat eruit ziet? Van 13.00 tot 16.00 is iedereen van harte welkom in het voormalige Economiegebouw op landgoed Veldwijk. Hier kan iedereen de nieuwe werklocatie zien en ontdekken welke mogelijkheden er binnen Werk Centraal zijn.

Wat begon als kleine kwekerij en plantsoendienst, groeide in vijftig jaar uit tot een volwaardige werkplek voor veel cliënten met een groot aanbod aan activiteiten. De kwekerij, bloemenshop, workshop bloemschikken, houtkloverij, timmerwerkplaats, inpak/productieafdeling, groengroep/landscaping, recycling, fietsenwerkplaats en de onlangs toegevoegde nieuwe werkplekken in het grafisch atelier zorgden voor voldoende arbeidsmatige werkplekken met keuze- en groeimogelijkheden. ,,Ons nieuwe onderkomen is niet zo groot in oppervlakte als de oude,” vertellen Jaap en Jolanda Vlijm. ,,Daarom hebben we in aanloop naar deze verhuizing in de afgelopen twee jaar al afscheid genomen van de twee grootste (wat oppervlakte betreft) werkplekken zoals de kwekerij en de houtkloverij.” Zo werd het mogelijk om de andere, bestaande activiteiten mee te kunnen verhuizen of zelfs vernieuwde arbeidsmatige activiteiten clientwerkplekken toe te voegen.

Werk Centraal biedt diverse werkplekken in de vorm van arbeidsmatige dagbesteding, arbeid re-integratie, leerwerkplekken en trajectbegeleiding. Fysieke activiteiten staan voorop. Iedereen is donderdagmiddag 22 juni van harte welkom op de nieuwe lokatie op het terrein van GGz Centraal om het zelf te bekijken en te genieten van een drankje en een hapje.