Wegwerkzaamheden N303 tussen Putten - Ermelo

ERMELO - Provincie Gelderland start op maandag 3 juli met groot onderhoud aan de provinciale weg N303 tussen Putten en Ermelo. Ook worden maatregelen uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De weg is op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli dicht voor verkeer.

Het asfalt van de provinciale weg (N303) tussen Putten en Ermelo is toe aan onderhoud. De toplaag van het asfalt op het kruispunt Zuiderveldweg – Harderwijkerstraat (N798/N303) wordt vervangen. Er worden ook maatregelen uitgevoerd voor de verbetering van de verkeersveiligheid op de N303. Zo wordt de inrit bij Bartiméus vanaf de N303 verbreed. En komt er een middengeleider zodat fietsers in 2 keer de weg over kunnen steken. Tussen Laak en het kruispunt met de Harderwijkerweg komt een vrijliggend fietspad in twee richtingen. De inrit bij het tankstation BP Putten wordt aangepast, zodat het tankstation alleen toegankelijk is vanaf de rotonde. En door een verbeterde afstelling van de verkeerslichten krijgen fietsers vaker of sneller groen voor een beter doorstroming.

Verkeershinder

Provincie Gelderland werkt van maandag 3 juli tot en met vrijdag 28 juli aan de weg. Tijdens de werkzaamheden blijft de weg open voor doorgaand verkeer. Met behulp van tijdelijke verkeerslichten en snelheidsmaatregelen wordt verkeer langs het werk geleid. Fietsers rijden lokaal om. Van vrijdag 21 juli 20.00 uur tot en met zaterdag 22 juli 23.00 uur is de weg van het kruispunt N798/ N303 tot aan de rotonde Ericalaan – Hamburgerweg – N303 dicht. De rotonde zelf is wel open. Doorgaand verkeer rijdt dan om via de N798 – A28 - N303. De omleidingsroute staat op de borden langs de weg.

Samen overlast verminderen

Bij het werken aan de weg doet provincie Gelderland er alles aan om de overlast zo min mogelijk te laten zijn. Maar hinder is niet te vermijden. De periodes van afsluitingen en het gebruik van omleidingsroutes worden zo kort mogelijk gehouden. Met als resultaat een mooie nieuwe weg met verkeer dat vlot en veilig doorstroomt. De provincie roept weggebruikers op om zich aan de omleidingsroutes te houden, geen sluiproutes te gebruiken, aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op te letten met fietsers (schoolgaande jeugd) en wandelaars. Zo houden we rekening met elkaar. En werken we samen aan veilig verkeer.