Tattooëerders in actie voor Stichting BartOverwint 

ERMELO/ HARDERWIJK - De lokale tattooshops Ivy's Ink in Ermelo en Fifty Shades in Harderwijk sloegen zaterdag de handen ineen om een unieke BENEFIETdag te organiseren. Bezoekers konden tegen een speciaal tarief van slechts €50,- een geweldige Flashtattoo laten zetten. De bijzondere dag stond geheel in het teken van de hartverscheurende situatie van het zesjarige jongetje Bart, waar de stichting BartOverwint zich met volle overgave voor inzet. Bart en zijn familie hebben onlangs weer slecht nieuws ontvangen: er zal opnieuw een amputatie moeten plaatsvinden.

Veel mensen in Ermelo en omgeving hebben Bart in hun hart gesloten. Het was dan ook enorm druk bij de beide tattooshops. Ondertussen werd Bart zelf rondgereden door Jan Postma, die hiervoor een van zijn auto’s beschikbaar had gesteld. Wietse Goedhart, bestuurslid van de stichting BartOverwint, spreekt zijn waardering uit: ,,Het is hartverwarmend om te zien hoe onze gemeenschap het hartverscheurende verhaal van BartOverwint oppakt en er een mooie dag van maakt." Bart werd op 6 januari 2017 geboren. Hij ontwikkelde zich aanvankelijk als een normaal kind. Opmerkelijk was alleen dat hij regelmatig ziek was met keel- en/of oorontstekingen. Voor zijn derde verjaardag werden daarom zijn amandelen verwijderd. Maar het Ermelose jongetje werd vervolgens ernstig ziek door de meningokokkenbacterie. Hierdoor heeft Bart aanzienlijke schade aan zijn lichaam opgelopen.

Doneren

Inmiddels is Bart een Ermelose bekendheid geworden en de betrokkenheid is groot. Bij Ivy werden zaterdag maar liefst tachtig tattoos gezet. Zelfs Barts moeder moest eraan geloven (zie foto). Wie meer wil weten over de stichting of wil doneren: www.bartoverwint.nl